Ny ägare – Större vision – Spännande framtid

Det händer saker i Gustavsberg! Vi har sedan en tid en ny ägare till fabriken: Sisyfos Group AB med Olle Larsson i spetsen. Olle ser oss som hjärtat i Sisyfos ambitiösa satsning att förvandla/bygga Gustavsberg till Nordens centrum för industri- och konsthantverk. Det är fantastisk energi runt denna satsning här i Gustavsberg.

Jag är sedan 3 veckor VD för Gustavsbergs Porslinsfabrik. Jag och Marie ser väldigt ljust på framtiden. Vi kommer bygga varumärket och kommunicera vår fantastiska historik och synliggöra våra anställdas djupa hantverkskunnande på ett mycket mer aktivt sätt framöver. Vi håller just nu på att filma alla arbetsmoment i vår produktion, både för att logga vår process, men också för att skapa spännande material för framtida kommunikation.

Jag har innan denna tjänst arbetat som designer på företaget Veryday under 25 år och erhållit en mängd internationella designpriser i mitt arbete med att bygga varumärkens designidentitet både strategiskt och fysiskt. Jag har en koppling till Gustavsbergs porslinsfabrik genom min mor Siv Juhlin, som 1993, när Hackman höll ett informationsmöte om fabrikens nedläggning, ställde sig upp och frågade om de anställda kunde ta över. Min mors glöd och vilja gjorde att Hackman inte kunde förhindra den utvecklingen. Detta plockar jag med mig nu när jag har chansen att föra Gustavsberg in i framtiden.

Vi gör nu en julsatsning genom att göra en specialversion av Margareta Hennix serie Format. Den kommer göras med röd handmålad kantlinje och på så sätt få ett mer juligt uttryck och matcha de grafiska banden i hennes servis Julpaketet.

Nu kör vi!

Hälsningar,
Oskar Juhlin
VD Gustavsbergs Porslinsfabrik