Leveransinformation

Information till privatpersoner som handlar direkt från oss.

Information till återförsäljare finns på sidan För Återförsäjare.

Leveranstiden inom Sverige är normalt inom 14 arbetsdagar om inget annat anges. Vi tillverkar vanligen porslinet på beställning och har bara ett begränsat färdiglager. Med anledning av Covid-19 är det neddragen kapacitet i Fabriken och det kan därför dröja längre än 14 arbetsdagar. Leverans sker endast de tre dagar i veckan som Fabriken är öppen.

Övriga produkter tar vi från vår butik och är produkten slut, är vi beroende av leveranstiderna från våra leverantörer, t.ex. Keramikstudion för Lisa Larsons och Paul Hoffs figurer. Notera att även Keramikstudion tillverkar på beställning och att leverans därifrån kan dröja. Vi markerar produkter med “Tillgänglig som restorder” när vi får besked om leveransförseningar.  

 

Vid beställning av flera produkter sampackas din order och skickas när samtliga produkter finns för leverans. Skulle någon av de produkter du beställt vara tillfälligt slut eller ha lång leveranstid så meddelar vi dig. Observera att status “Pausad” betyder att beställningen har gått till tillverkningen alternativt lämnats för packning.

Vi använder DHL för att leverera och paketet skickas till ditt närmaste DHL-ombud. Avisering sker i första hand till det mobiltelefonnummer som anges vid beställningen; om det inte finns, skickas ett mejl. Skulle både mobilnummer och e-postadress saknas, sker aviseringen med brev till leveransadressen.

För beställningar över 1500 kr bjuder vi på frakten, därunder tillkommer 150 kr. Detta gäller leveranser inom Sverige. Samtliga fraktkostnader är inklusive moms. För paket som returneras för att mottagaren inte hämtat ut dem debiterar vi en administrationskostnad motsvarande den fasta fraktkostnaden.

När DHL hämtat leveransen ger vi klartecken till Klarna att de kan skicka fakturan, därför kan det hända att denna kommer före produkterna.

Vill du hämta ditt paket i vår butik går det också bra. Ange i så fall detta i kommentarsfältet. För beställningar under 1500 kr tar vi bort fraktavgiften manuellt vid fakturering. 

 

Kontakta oss på info@gustavsbergsporslinsfabrik.se om det gäller köp från och/eller leverans till annat land.

 

Försäljningsvillkor

Detta gäller privatpersoner som handlar direkt från oss.

Säkerhet
Vi på Gustavsbergs Porslinsfabrik vill att du känner till hur vi hanterar den personliga informationen som du lämnar ifrån dig när du besöker vår webshop. Vårt sätt att samla in information är i enlighet med Datainspektionens föreskrifter (Personuppgiftslagen). Vid ytterligare frågor kring detta, kontakta Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se.

För att du ska kunna genomföra ett köp hos oss behöver vi information om namn, adress, telefonnummer och personnummer (de två senare ett krav från Klarna). Dessa uppgifter används endast av Gustavsbergs Porslinsfabrik och de parter som är involverade i fullföljandet av din order.

Den information som du lämnar ifrån dig i webshopen kommer att behandlas med största respekt. Vi kommer endast att använda dina data för att fullfölja din order, uppgifter för medlemskap, frakt, säker betalning m.m.

I och med att du skapar ett konto i webshopen fångas din e-postadress upp. Denna läggs till i den distributionslista vi använder för att skicka ut Nyhetsbrev (cirka sex gånger om året), Vill du inte ha vårt nyhetsbrev, är det bara att klicka på länken i slutet av det.

Vid frågor kontakta oss via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se.

Så beställer du
Du beställer genom att klicka på knappen ”Lägg i varukorg” på den vara du önskar och sedan följa instruktionerna i webshopen.

Vi tillverkar fler produkter än vad som visas i webshopen. Hela vårt sortiment presenteras i produktkatalogen. Om du vill beställa något ur denna går det bra att kontakta oss via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se

Fraktavgifter
Beställningar över 1500 kr levererar vi fraktfritt annars tillkommer 150 kr. Detta gäller leveranser inom Sverige, i övrigt se Exportförsäljning nedan.

Leveranstid
Vi tillverkar ofta godset på beställning. Normalt levererar vi inom 14 arbetsdagar om inget annat anges.

OBS! När webshopens status visar “Pausad” betyder det att beställningen har lämnats till tillverkningen.

Betalning
Vi använder oss av KLARNA FAKTURA och KLARNA KONTO (delbetalning) och du hittar fullständiga villkor för dessa tjänster här.

För att KLARNA ska godkänna köp måste följande krav uppfyllas:
– Du är över 18 år
– Du har ett svenskt personnummer
– Din folkbokföringsadress och ditt personnummer måste stämma överens.

Om ovanstående krav är uppfyllda och ditt köp ändå inte går igenom kan orsaken vara:
– Du har angett olika leverans- och folkbokföringsadresser.
– Maxbeloppet har överskridits hos KLARNA (maxbeloppet kan variera).
– KLARNA godkänner inte din kredit.

Om du har frågor kring ditt maxbelopp, kredit eller liknande kontaktar du KLARNA på 08-120 120 00 eller besök KLARNA Kundservice.

Inte uthämtade paket
För paket som returneras för att mottagaren inte hämtat ut dem debiterar vi en administrationskostnad motsvarande den fasta fraktkostnaden.

Prisgaranti
Samtliga priser inkluderar moms. Priserna vid beställningstillfället gäller. Vi reserverar oss dock mot eventuella prisfel och slutförsäljning utom vår kontroll.

Exportförsäljning
Exportbeställningar kan inte göras via webshopen. Kontakta oss via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se ifall du har frågor om leverans utanför Sverige.

Öppet köp / Bytesrätt
Porslinsfabriken erbjuder full returrätt inom 14 dagar från leveransdatum.

Som villkor gäller att:
a) varan är helt obegagnad och felfri,
b) komplett originalförpackning återlämnas i sin helhet och är helt oskadad.

Om du har funderingar kring vad som anses vara förstasortering, rekommenderar vi att du läser våra Normer.

Returer
Vid retur ska uppgift om avsändarens namn, adress, telefon bifogas paketet liksom en sammanställning om vad paketet innehåller. Om återbetalning ska ske, ange även uppgifter om clearing- och kontonummer. Varan skickas tillbaka till Gustavsbergs Porslinsfabrik, Chamottevägen 2, 134 40 Gustavsberg. Märk paketet med Webretur.

Vi ber dig packa ordentligt, det är avsändaren som ansvarar för att godset kommer fram i fullgott skick.

Transportförsäkring
Samtliga försändelser från oss är transportförsäkrade. Är förpackningen skadad vid leverans ska du reklamera direkt till DHL:s ombud. Upptäcker du bristerna hemma, kontakta oss via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se för ytterligare information.

Garanti
Porslinsfabrikens allriskförsäkring med riskgaranti medföljer varje försändelse.

Moms
Svensk moms ingår i alla våra priser. Momsen är 25%.

Andrasortering
Det som säljs genom webshopen är förstasortering. Andrasortering säljs i första hand i fabriksbutiken i Gustavsberg. I mån av tillgång går det också att beställa via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se . För att kunna skapa fakturan manuellt i KLARNA (se Betalning ovan) behöver du ange ditt namn, ditt personnummer, din adress och ditt (mobil)telefonnummer vid beställningen.

Kontakta Butiken på telefon 08-570 369 00 för besked om tillgång och priser. Öppettiderna finns på vår hemsida.

Andrasortering innebär felfritt gods vad gäller krackeleringar, nagg (kan dock förekomma i fotringarna) och motsvarande. Oftast har godset skönhetsfel som prickar, ojämna färger i glasyr och, för dekorerat porslin, vita fält i annars färgade partier. Vi väljer ut det vi anser vara det finaste för dagen åt dig.

Full bytesrätt vid byte i vår butik eller returfrakt på din bekostnad.

Frakt- och betalningsvillkor samma som webshopen i övrigt.

Kontakt
Om du har frågor om webshopen, tillverkningen, leveranser och dylikt är du välkommen att kontakta oss. Vi nås säkrast via mejl till info@gustavsbergsporslinsfabrik.se. Fabrikskontoret är öppet helgfri måndag-fredag 9.00-15.00 och under den tiden går det att ringa på 08-570 356 63. Om ingen svarar beror det på att alla är i Fabriken och har inte möjlighet att ta telefon. Försök då igen lite senare.

Frågor om andrasortering går det bra att kontakta Butiken på telefon 08-570 369 00. Öppettiderna finns på vår hemsida.

Vi reserverar oss för eventuella textfel/tryckfel, bildfel, leverantörsförseningar samt slutförsäljningar utanför vår kontroll.

Sidan uppdaterad 2020-06-07