LIMITED EDITION

JESPER WALDERSTEN

Gustavsberg inleder ett nytt spännande projekt. Limited Editions. God mat är en konst, men så kan även det du äter på vara. Först ut är Jesper Waldersten och hans fantastiska ”porträtt”.

För detta har vi tagit fram en ny tallrik i vårt finaste benporslin, självklart handgjort här ute i Gustavsberg. Jesper har fått fria händer och skapat två serier. Black&White och Colors. Båda serierna består av fyra tallrikar vardera som säljs i limiterad upplaga om 200 exklusiva paket, numrerade och signerade av Jesper Waldersten själv.

Gustavsbergs Porslinsfabrik har producerats porslin sedan 1825 och all tillverkning sker i porslinsfabrikens tegelröda byggnad med det karaktäristiska sågtandade taket i Gustavsberg. En stor del av produktionen sker för hand på samma sätt som det gjordes när porslinstillverkningen började.

Innovationer och nära samarbeten med konstnärer är en viktig del av vårt utvecklingsarbete och som historiskt har lagt grunden till vårt klassiska och tidlösa sortiment.

Smaklig kreativare måltid.

Limited Edition släpps den 13:e November och kommer enbart gå att köpa via vår webbshop.

BLACK & WHITE

COLORS

Klicka på bilden för att se namn och text.

JESPER WALDERSTEN

Från att ha varit en av Sveriges mest folkkära och prisbelönta illustratörer, har Jesper Waldersten (1969) på kort tid etablerat sig som fristående konstnär.

Med sin oefterhärmliga linje, genom sin flyhänta blandning av ord, foto, musik och penseldrag, skapar han verk där inget är statiskt, allt är satt i rörelse och inget är självklart.

Walderstens verk har publicerats i ett flertal kritikerrosade och bästsäljande böcker. Han har ställt ut sin konst till stort bifall, både i Sverige och internationellt. Waldersten bor och arbetar i Mariefred, utanför Stockholm.