LIMITED EDITION

MARIE-LOUISE EKMAN

Marie-Louise Ekman är en av våra mest uppburna och legendariska konstnärer. Serien är fyra av hennes berömda motiv på Gustavsbergs finaste benporslin, handgjort ute i Gustavsberg. Endast 200 förpackningar om fyra tallrikar, numrerade och signerade, finns till försäljning.
Försäljningen sker enbart här på gustavsbergsporslinfabrik.se.

Välkommen till ett kreativare matbord.

MARIE-LOUISE EKMAN

Född 1944

En naturkraft som använder alla kanaler för sitt skapande. Hon är regissör, konstnär, skådespelare, konstprofessor och hon har också axlat roller som rektor för Kungliga Konsthögskolan (1999-2008)  och chef för Dramaten (2009-2015). Att hon också är väldigt inspirerande och direkt att samarbeta med känns bara naturligt.

Marie-Louise gör som hon vill och det är starka och utmanande uttryck, oftast med fokus på relationer, sexualitet, trygghet och otrygghet. De medverkande i hennes konst både ger och tar, ibland väldigt subtilt, ibland uppseendeväckande brutalt.

I samarbetet med Gustavsberg så har hon valt fyra verk som hon tycker passar bra till både koncept och kontext. Vi har haft en väldigt rolig resa tillsammans under arbetet med tallrikarna och vi är väldigt glada över att kunna ha henne med i vår Limited Edition serie.