MARIE-LOUISE EKMAN

PÅ GUSTAVSBERGS PORSLINSFABRIK

Till det dukade bordet

Konsttallrikar, handmålade och signerade av
Marie-Louise Ekman
Detta är unika tallrikar, det finns endast en av varje!

Marie-Louise Ekman har skapat ett fantastiskt bord med 19st handmålade original tallrikar till utställningen ”Det dukade bordet” på Millesgården. Tallrikarna är helt unika, säljs nu styckevis som konstgods. Konstverken föreställer kvinnoansikten som i Marie-Louise karaktäristiska stil utrycker känslor och funderingar i vardagen.

MARIE-LOUISE EKMAN

Född 1944

En naturkraft som använder alla kanaler för sitt skapande. Hon är regissör, konstnär, skådespelare, konstprofessor och hon har också axlat roller som rektor för Kungliga Konsthögskolan (1999-2008)  och chef för Dramaten (2009-2015). Att hon också är väldigt inspirerande och direkt att samarbeta med känns bara naturligt.

Marie-Louise gör som hon vill och det är starka och utmanande uttryck, oftast med fokus på relationer, sexualitet, trygghet och otrygghet. De medverkande i hennes konst både ger och tar, ibland väldigt subtilt, ibland uppseendeväckande brutalt.

I samarbetet med Gustavsberg så har Marie-Louise gjort en Limited Edition serie och nu senast en fantastisk kollektion av handmålade tallrikar. Det är alltid roligt att samarbeta med Marie-Louise och vi är väldigt glada över att ha henne hos oss.

Limited Edition