Gustavsbergs Porslinsfabrik och WWF samarbetar om servis med hotade djur

Gustavsbergs Porslinsfabrik och Världsnaturfonden WWF har inlett ett samarbete. En barnservis har tagits fram med handtecknade utrotningshotade djur som bergsgorilla, isbjörn och tiger. De första exemplaren skänktes nyligen till prinsessan Estelle som dopgåva.

Barnservisens tre delar består av en bägare med bergsgorillor, en skål med isbjörnar och en tallrik med tigrar. Samtliga delar är i äkta benporslin.

– För varje sålt exemplar går 10:-till Världsnaturfonden WWFs viktiga arbete för hotade arter och första året kommer vi att satsa extra mycket på isbjörnen, säger Christina Strandberg, vd för Gustavsbergs Porslinsfabrik, som också är kunglig hovleverantör.

Djurdekoren är tecknad av Anita Anander, tidigare gravör och mönstertecknare på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Numera arbetar hon som fritidspedagog för barn och är också isbjörnsfadder hos WWF.

– Miljön ligger oss på Gustavsbergs Porslinsfabrik mycket nära och det är med stor glädje vi inleder samarbetet, säger Christina Strandberg, som inspirerades av dottern Malins engagemang, också hon isbjörnsfadder.

Gustavsbergs Porslinsfabrik är Sveriges enda porslinsfabrik och har all tillverkning närproducerad i Gustavsberg, 2 mil öster om Stockholm. Företaget är Nordens enda benporslinstillverkare. WWF välkomnar stödet till arbetet med att rädda hotade arter som bergsgorillor, isbjörn och tiger.