Får vi presentera SIXTEN, Lisa Larsons nya dekor

Älskade Lisa Larson, som formgivit så många härliga stengodsskulpturer av människor och djur genom seklen, har formgivit en ny dekor. Äntligen har vi äran att lansera hennes nya dekor Sixten på vårt klassiska fina vita Gustavsbergs porslin. Servisen Sixten finns som tekopp, assiett, burk med lock, skål och tallrik

Ränderna går aldrig ur

Lisa Larsons keramik är folkkär och omtyckt av generationer. Nu till hennes födelsedag prickar vi av ytterligare en sak på hennes önskelista. Att lansera en dekor för Gustavsberg. Nöjet är helt på vår sida då hon som alltid levererar, stilsäkert vacker och älskvärt. Sixten har fina stilfulla ränder, är enkel men karaktärsfylld och utstrålar harmoni. Servisens delar är noga utvalda för att passa många situationer och dukningar på ett nutida sätt.

 

 

Lanseringskalas

I går hade vi en pressträff och lansering Sixten och samtidigt förhandsvisning vår nyrenoverade fabrikslokal i den legendariska ugnshallen i den röda tegelbyggnaden med det sågtandade taket i Gustavsberg. En liten tjuvtitt på hur besöksupplevelsen av fabrikslokalen kommer att bli och hur porslinet tillverkas hanns också med.

 

Cirkeln är sluten

Mellan 1954 och 1980 arbetade Lisa Larsson som designer på Gustavsbergs Porslinsfabrik som på den tiden hade en stor konstnärsstudio med många aktiva konstnärer. Hon var mycket produktiv och hennes design blev välkänt och omtyckt. Efter det öppnade hon en egen studio, där hon har arbetat kontinuerligt som frilansande designer och konstnär. Hon är vida erkänd för sina varmhjärtade, humoristiska och ibland subtilt ironiska keramik figurer. För oss på Gustavsberg känns det som att cirkeln är sluten. Nu har vi åter ett samarbete med Lisa och vi är väldigt glada för detta.

 

Gustavsbergs Porslinsfabrik som grundades 1825. Allt vårt Porslin produceras i vår fabrik i den röda tegelbyggnaden i Gustavsbergs hamn. Vår tillverkning är en hantverksprocess baserad på hög yrkesskicklighet och erfarenhet, som skapar det unika levande uttrycket som Gustavsbergs porslin alltid har varit berömt för.

Vi är stolta över att skapa ett fantastiskt vackert porslin och att främja spännande samarbeten med samtida konstnärer.