Destination Gustavsberg – En plats att upptäcka

Sommaren 2023 vi öppnar den nyrestaurerade delen av fabriksfastigheten. Det blir en nystart för hela fabriken. En fantastisk arbetsplats att jobba på. En destination att besöka och uppleva. Vi flyttar in i den legendariska gamla ugnshallen. En historisk lokal med nitade takbalkar i stål, som för tankarna till den store Eiffels konstruktioner. Vi har investerat i två nya fina elugnar en Rohde och en Nabertherm på totalt 5 kbm. varav den ena redan står i fabriken. Produktionslayouten underbygger och förtydligar vår process och lerans resa, från råämne till färdigt premiumporslin. Det blir tydligt hur många skickliga händer det krävs för att göra ett porslin av vår kvalitet.

En vacker industriglasvägg går tvärsigenom hela fabriken. Den skärmar av produktionsdelen från dekorering och färdiglager. Här kan man se hela produktionen under full drift. Precis som de öppna köken på stjärnkrogarna, kan ni som besökare uppleva kompetensen vid putsbord och maskiner och se godset till Berså eller Ribb formas. Det är en nästan meditativ puls i fabriken när leran metodiskt och precist formas till koppar och fat.

 

 

 

 

 

 

 

Leran kommer från Stoke on Trent i England. Samma plats som den alltid kommit ifrån sedan Gustavsberg började göra benporslin på 1880-talet. Då gick segelfartygen ända in i Gustavsbergshamn, nu angör fraktfartygen i Göteborg och leran färdas den sista biten till Gustavsberg på trailer.

Fabrikshallen ligger bara några meter från Nationalmuseum som numera driver porslinsmuseet i Gustavsberg. Där kan du se hela vår industri- och konsthistoria i fantastiska lokaler. Framtiden ser väldigt spännande ut.

Flyttkampanj!

För att minska lager och underlätta flytten startar vi nu en flyttkampanj på vårt sortiment. Det är en stor kampanj och gäller samtliga produkter vi har i lager. Passa på och fynda prima porslin i vår webbshop eller hitta ännu bättre erbjudanden i vår fabriksbutik. Kampanjen börjar på fredag den 3:e mars.