Gustavsbergs Porslinsfabrik

Svensktillverkat sedan 1825!

All vår tillverkning sker i porslinsfabrikens tegelröda byggnad med det sågtandade taket i Gustavsberg. Godset är i stora delar handtillverkat, på samma sätt som när porslinstillverkningen började. Innovationer och nära samarbeten med konstnärer är en viktig del av vår process, som har lagt grunden till vårt klassiska och ikoniska sortiment. Vårt porslin och stengods är stämplat med den välkända ankarstämpeln och texten ”Made in Sweden”.

Svensktillverkat sedan 1825!

All vår tillverkning sker i porslinsfabrikens tegelröda byggnad med det sågtandade taket i Gustavsberg.läs mer

Godset är i stora delar handtillverkat, på samma sätt som när porslinstillverkningen började. Innovationer och nära samarbeten med konstnärer är en viktig del av vår process, som har lagt grunden till vårt klassiska och ikoniska sortiment. Vårt porslin och stengods är stämplat med den välkända ankarstämpeln och texten ”Made in Sweden”.

JULKUL: TOMTEN VISAR JULKLAPPSFABRIKEN!

Bli bland de första att besöka Porslinsfabrikens nya lokaler inklusive butiken. Visning kl 12 och 13. Ciceron/tomte VD Oskar Juhlin.

Nu har vi äntligen flyttat in i våra fina lokaler som vi väntat på så länge. Alla våra gedigna gamla maskiner har fått nya platser och vi har flyttat vår stora rågods ugn Bettan som fått sällskap av två nya glasyr ugnar Sivan och Julle.

Välkomna att ta en titt in i vad porslinsfabriken kommer att bli!

Bokning sker på telefon: 08-570 369 00 Betalning sker i butiken. Från 150 SEK/person.

Hitta vårt keramiska sortiment i vår fabriksbutik

Leror, glasyrer och verktyg för proffs och för dig som just upptäckt keramikens magiska värld. Vår keramikexpert Simon Whitfield finns till hands för att ge bästa råd. Han kommer även att vara i butiken på måndagar och tisdagar.

Visning av fabriken kl 14:00 och 15:00 boka plats via butiken, 120 sek per person. Food trucks från Eatforchange finns utanför om man är hungrig.
Tel: 08-570 369 00 e-post: info@craftsandtools.se

Vita Serviser

Det vackra vita porslinet. Vi har ett vitt sortiment i benporslin med tallrikar i många storlekar och former, kaffe- och tekoppar, skålar, muggar och tillbringare. Det tål maskindisk, är mikrovågsugnssäkert och är mycket hållfast. Till serviserna finns det kompletterande formar i stengods som passar att ha i ugn.

Se produkter

Stig Lindberg

Fantasimänniska, konstnärspersonlighet, lekfull, påhittig, tusenkonstär, modernist, förmåga att kombinera det spirituella och eleganta med det praktiska! Många är adjektiven om en av Sveriges största och populäraste formgivare. Han har skapat våra fina dekorer Adam & Eva, Aster, Berså, Prunus, Ribb och Trutur.

Se produkter Om Stig Lindberg

Natur

Serien Natur har en svart, smal, handmålad kantlinje under glasyren. Glasyren är antingen ofärgad transparent så att porslinets egen färg lyser igenom, Snövit, eller så har glasyren fått olika färgpigment. Blåbärsblå, Krusbärsgrön, Lavendelblå, Nyponröd och Plommongul. Naturs färger är tänkta att kombineras med varandra.

Se produkter

Sockerkaksform

En ny härlig sockerkaksform, gjuten i stengods och glaserad med transparent, ofärgad glasyr. Gustavsbergs porslinsfabriks logotyp är i relief på sidan och de mjuka dekorativa välvda formerna visar en portion av sockerkakan. Den är lätt att smörja och kan även användas som ett dekorativt lock till kakan när den är färdig.

Se produkten

Fabriksbutiken

I vår fabriksbutik i Gustavsberg hittar du fin andrasortering till bra priser. Allt porslin som inte passerar vår hårda prima sortering tar vi ner till vår fabriksbutik som är belägen i de kulturhistoriskt intressanta omklädningsrummen för fabriksarbetarna.
Välkommen!

Hitta hit