VÅRA SAMARBETSPARTNER

Leverantörer o.dyl.

ASITE.se

ASITE.se i Gustavsberg är vår webbmaster.

LÄS MER…

Elgporslin

Elgposlin i småländska Kvarnamåla är de som tillverkar merparten av våra dekortryck.

LÄS MER…

Stjärntryck

Stjärntryck är de som står för det mesta av vår trycksaksproduktion, t.ex. vår katalog.

LÄS MER…

 

Designer

Bernadotte & Kylberg

Bernadotte & Kylberg formger såväl industriella som grafiska produkter med användaren i fokus. Genom att låta behov och innehåll ledsaga form, innovation och estetik skapar vi den bästa av förutsättningar för att formge relevanta och personliga produkter.

LÄS MER…

Myra Industriell Design

tillagt 20180115

 

Övriga

Keramikstudion

tillagt 20180115

Hotell Blå Blom

tillagt 20180115

 

Kungliga Hovleverantörsföreningen

Föreningen grundades år 2013 och dess uppgift är att:
– Utgöra en kanal för information mellan Kungl. Hovstaterna och Hovleverantörerna
– Informera om hovleverantörskap till allmänhet, media och företag
– Tillhandahålla information till Hovleverantörer om hur man kan använda sin utmärkelse i marknadsföringen, användandet av Stora Riksvapnet m.m.

LÄS MER…

NK Glas, Porslin och Kök

NK Glas, Porslin & Kök erbjuder ett unikt och välsorterat sortiment. Produkterna kommer från välkända och ledande varumärken så väl som okända men kittlande, såväl svenska som internationella.

NK Glas, Porslin & Kök är marknadsledande på kaffemaskiner och har ett av Sveriges bredaste urval av konstglas. Här finns allt som behövs för det dukade bordet, redskap och köksmaskiner till köket och även uppskattade presenter för högtider och festligheter.

Avdelningen anordnar även ett flertal exklusiva matlagnings- och baristakurser, glasprovningskvällar eller temakvällar samt gästspel av stjärnkockar, som inspirerar till stordåd i köket. Här kan man även beställa rådgivning inför bröllopsdagen eller knivslipning. Välkommen till NK Glas, Porslin & Kök på Nedre Plan.

LÄS MER…

Millesgården

Konstnärsparet Carl och Olga Milles förvärvade en tomt 1906 på Herserudsklippan högt ovanför Värtan på Lidingö. Deras önskan var att bygga ett hem med tillhörande konstateljéer. Huset ritades av arkitekten Carl M. Bengtsson och byggdes 1908. Under det följande halvseklet utvidgades och utvecklades Millesgården i samarbete med Carl Milles halvbroder, arkitekt Evert Milles.

LÄS MER…

Siggesta Gård

Restaurang Ladugården ska tillfredsställa de mest kräsna smaklökar liksom det nya Orangeriet med sina fantasifulla glassmenyer och annan lättare förtäring.

LÄS MER…

Martins Gröna

Vegetariska restaurangen Martins Gröna använder närproducerade råvaror så långt som möjligt. Numera serveras dessutom maten på närproducerat porslin från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Du hittar restaurangen på Regeringsgatan 91 i Stockholm.

LÄS MER…

Delselius Konditori

Delselius Konditori som är beläget i Gustavsberg är ett äkta familjeföretag med frun Birgitta och sonen Kristoffer plus ytterligare 35 anställda. 1988 blev Jan Delselius utsedd till årets företagare i Värmdö kommun. 1997 byggdes Delselius konditori i Gustavsberg ut och fick en Coffee bar plus ytterligare 40 platser inne. Detta år blev Jan tilldelad Gastronomiska akademins Silvermedalj som förste konditor i Sverige med motiveringen: ”Gastronomiska Akademin har härmed nöjet att meddela att Jan Delselius tilldelats Akademins Silvermedalj för utomordentliga insatser för den svenska matkulturen”

LÄS MER…

Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet vill vara Stockholms kulturella oas, ett litet stycke av Medelhavsområdet, rik på kultur, estetik, traditioner, spännande atmosfär, mat och dryck. En mötesplats, där epoker, platser, religioner och kulturer flyter samman och möts i ständigt nya konstellationer; en plats som sätter besökarens föreställningsvärld på prov.

LÄS MER…

Nationalmuseum

Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum. Samlingarna av måleri och skulptur innehåller omkring 16000 verk, bland annat holländsk 1600-talskonst och fransk 1700-talskonst. I museet finns även en rad kända impressionistmålningar och en betydande samling ryska ikoner. Den svenska konsten, representerad från 1500-tal till tidigt 1900-tal, uppvisar verk som Roslins Damen med slöjan och Zorns Midsommardans. Museets gravyr- och teckningssamling räknas till en av världens främsta.

LÄS MER…

Gustavsbergs Porslinsmuseum

Porslinsmuseet i Gustavsbergs hamn är en skattkammare av keramik i alla former, med omfattande samlingar av konstgods och hushållsporslin från Gustavsbergs Porslinsfabrik, fr.o.m. den första bränningen 1827, fram till dagens produktion. Här visas både unikt konstgods från olika epoker och otaliga, kända och okända, exempel på hushållsporslin, däribland klassiker som Pyro, Grå Ränder och Spisa Ribb – skapade av fabrikens kända formgivare.

LÄS MER…